A kundalini ébredés tünetei

Nos akkor a tünetekről.
Kezdjük a kundalini ébredés tüneteivel, mert a krízis leggyakrabban előforduló állapota. Megjegyzem, hogy a  tünetek akár egymás után, vagy felváltva és mindegyik jelentkezhet!E tünetcsoport megnyilvánulása az ősi indiai irodalomból ismert és leírt kígyóerő, a kundalini ébredését idézi. A jógik szerint a kundalini a kozmikus erő egyik megnyilvánulása, mely az emberi gerinc tövében, szunnyadó formában lakik. A felébredt kundalini a gerinc mentén és a finom energia csatornákon át felfelé haladva kitisztítja a régi traumatikus bevésődéseket és megtisztítja az energiaközpontokat, a csakrákat.
A kundalini ébredésének legdrámaibb jelei a krijáknak nevezett fizikai és pszichikai manifesztációk. A gerinc mentén felfelé áramló intenzív energia, forróság a tapasztalat, melyet erős remegés, kígyózó mozdulatok, görcsök kísérnek. Rendkívül erős érzelmi megélések, szorongás, harag, szomorúság, öröm, eksztázis uralkodnak el. Önkéntelen és gyakran érthetetlen viselkedés teszi teljessé a képet. Egyéb fizikai megnyilvánulások közé tartozik az émelygés, a hányás, székrekedés, állkapocs szorítás, testhőmérséklet tartós emelkedése, beteges éhség vagy akár teljes étvágytalanság.
Az egyén láthat és hallhat érdekes, különleges, akár megmagyarázhatatlan dolgokat, fényeket, zúgást, muzsikát, díszek csilingelését, vagy akár éneklő hangokat. Leírhatatlan béke, harmónia érzése, de ugyanakkor az őrültség vagy a halál érzetét súroló depresszió, amely hullámokban jelentkezik, a nyugtalanság, zaklatottság állapotai között, szintén jellemző.
Nagyon emlékeztet a kundalini ébredés a konverzós hisztéria tüneteire, mely mozgásos ( motoros) rohamok, a különös érzetek bizonyos testtájakon, az ideiglenes vakság és több más pszichoszomatikus tünetet mutat.
Mivel a kundalini ébredése , mint tisztítótűz söpör végig a testen, traumatikus emlékeket eleveníthet fel a múltból és hozhatja felszínre azok elemeit. Az ebből eredő érzelmi viharok közé tartozhat a nyugtalanság, depresszió, az agresszó, a zavartság, az indokolatlan bűntudat különböző állapotai.
A kundalini ébredése több pszichiátriai és fizikai rendellenesség orvosi tüneteit szimulálhatja. A pontos és megkülönböztető diagnózis felállításához elengedhetetlenül szükséges a kundalini szindróma mélyreható ismerete. Ami megkülönbözteti a kundalini szindrómát a klinikai állapotoktól az az, hogy a kundalini tünetei szervi alapok nélkül jelentkeznek. 
Félre diagnosztizálható sokféleképpen, leggyakoribb epilepsziaként, alsó háttájéki probléma csoportként, kezdődő sclerosis multiplex-ként, szívrohamként, vagy medencegyulladásként azonosítani a kundalini tüneteket. Ezek kizárására kizárólag orvos segítségét vegyük igénybe!

A megoldásokról.

Benne ragadni ebben folyamatban veszélyesebb, mint bátran végigmenni rajta, ha már elindult. Egyedül ez az út nagyon nehéz. Kell az orvos, mert ki kell zárni a testi tüneteket. Kell az alternatív szakember aki végigment ezen a folyamaton és tud hathatós segítséget nyújtani a sokszor igen félelmetes helyzetek átvészelésében, integrálásában. Amennyiben magadra ismertél a tünetekben és szeretnél segítséget vedd fel velem a kapcsolatot. 


Habár ezt a folyamatot a jógahagyományban nagyra értékelik, és jótékony hatása kétségtelen, mégsem veszélytelen. Mi nyugati emberek nehezebben integráljuk ezt a folyamatot egyszerűen csak a szocializálódásunk miatt. Mindenképpen szakértő, guru személyes figyelmét, segítségét, szakszerű vezetését igényli a folyamat, akiben a kundalini felébredt és „megszilárdult”.

Folytatom hamarosan a sámábetegség tüneteivel!


Amennyiben tudni szeretnéd, hogyan történt ez meg velem, akkor ezen a helyen hamarosan egy videóban elmondom neked!


A sámábetegségről


  Sámán: A sámán a közösség olyan tagja, aki elődeitől átszármaztatott képességei révén kapcsolatot tud teremteni a közösség és a túlvilágok között. Magát különféle módon, tudatosan transzba (eksztázisba) tudja helyezni. Ez egy olyan állapot, amikor a külvilág ingereire a sámán nem vagy alig reagál. A transz beállta jelzi a túlvilággal való kapcsolat létrejöttét. Ilyenkor a lelke repülni kezd és bejárja a túlvilágot, kapcsolatot teremt az ott levő lelkekkel.
  A sámán olyan személy, aki gazdag (képi, mozgási, nyelvi, zenei) kódrendszerrel fejezi ki magát, saját kultúráját és annak szimbolikáját jól ismeri, így hallgatósága előtt hiteles és a tudás bizonyosságával nyilvánul meg.
A sámán olyan személy, aki együtt tud élni az elhivatás kényszerével, és az ezzel járó pszichés krízisekkel. A sámán tevékenysége során az érthetetlen értelmezőjévé válik, onnan jövő üzeneteket közvetít, és így biztonságot nyújt a közösségnek a túlvilággal szemben. (Wikipédia)

  A sámáni beavatás alapélménye, megváltozott tudatállapotban, a közeli találkozás a halállal és az ezt követő újjászületés. A leszállás az alsó világokba az ősök szellemeinek az útmutatásával, a harc különböző démonokkal, a hétköznapi elmével felfoghatatlan kínzások és tortúrák kiállása és végül a fizikai megsemmisülés mind része ennek a beavatási élménynek. A megsemmisülést az újjászületés és a magasabb világokba emelkedés követi. Megtalálhatók bennük a felemelkedés vagy a mágikus repülés elemei is. Jellemzően különleges vonzódást vagy kapcsolódást éreznek a természet elemeihez. Rendszerint rendkívüli energiák szabadulnak fel bennük és erőteljes ösztönzést éreznek a gyógyításra.
Azok az emberek akiknél ez a folyamat lezajlik, a spirituális válságukban egy olyan ősi folyamat részévé válnak mely a lélek legmélyebb alalpjait érintik. 

Amennyiben kíváncsi vagy arra, hogy ez velem hogyan történt, egy videósorozatban hamarosan megosztom veled is . 

A helyzet megoldására nem léteznek csodaszerek. A sámán típusú élmények feldolgozása helyes támogatással , folyamat megértésével, teljes integrálásával a mindennapi életbe, megfelelő beilleszkedést és az élet bizonyos területein kimagasló működést eredményez. Érdemes ezt a folyamatot is kincsként, a fejlődés egy különlegesen mély állomásaként kezelni. 

Ami biztos, hogy egy ilyen élmény alapjaiban változtatja meg az ember hozzáállást az élethez. 

Ilyen élményben volt részed és nem tudod kezelni, megérteni? Szívesen segítek,vedd fel velem a kapcsolatot.

A következő részben  a csúcsélményekről és azt azt követő beilleszkedési zavarokról lesz szó. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .