Az alapokról

Tehát akkor az alapokról. A kundalini ébredése a hagyományban egy természetes folyamat , magától a szellemi fejlődéstől és a megfelelően végzett gyakorlatoktól következik be. Így a tüneteit a felkészült gyakorló nem veszélyként értékeli. A legtöbb hagyományban a szellemi ébredés útján mester vezeti a tanítványt. Miért fontos ez?


Mert a szellemi ébredés folyamata mindenkinél más. Mást hozunk, másképp reagálunk és mindenki útja kissé személyes, eltér a többiektől, még akkor is ha ugyanazon iskola vagy mester tanítványi láncolatába tartoznak. Nagyon egyéni ügy ez, ahol a mester/guru/tanító a figyelmével, tapasztalatával vezeti egyesével tanítványait ezen az úton. Hiszen Ő látja és érzékeli, hogy tanítványa milyen szinten áll, mi az amit elbír a megértés és a feldogozás szintjén. Sok esetben a tanító ereje kell a magasabb szintek „megugrásához” ezért is kell a személyes figyelem. Nos tehát a tanítvány elkötelezett a szellemi ébredés útján, hajlandó elvégezni a szükséges feladatokat, edzi a fizikai testét a rá váró magasabb rezgések, magasabb tudatállapotok elviselésére. Edzi a lelkét, az érzelmi testét azzal, hogy komoly önismereti munka során a negatív, korlátozó érzelem-rendszereivel szembe néz, feldolgozza azokat. Edzi a szellemét a megfelelő tanítások tanulmányozásával. Ezek az alapok aztán egy szép emelkedési folyamatot alkotnak, ahol a tanítvány természetesen éli meg a kríziseket is, hiszen nincs egyedül. Ez az ideális út.

Igen ám, de mi van akkor ha hirtelen, minden előzmény nélkül, vagy felkészületlenül ér minket a folyamat?

Ahhoz, hogy ezt megnézzük, vizsgáljuk meg egyáltalán mitől indulhat be spontán ez a folyamat amit kundalini ébredésként, vagy egyéb tüneteket is beleértve spirituális krízisként azonosítunk? 

 • betegség, baleset, vagy műtét
 • szélsőséges fizikai igénybevétel, úgy mint túlzásba vitt böjt, elhúzódó alváshiány, gyermekszülés, vetélés vagy abortusz esetleg intenzív szexuális élmény
 • erőteljes érzelmi hatás követően, pl gyermek vagy közeli rokon elvesztése, szerelmi kapcsolat megszakadása, 
 • kudarcsorozat ami túlterheli az embert
 • különböző pszichedelikus szerek használata
 • esetleg tapasztalaton, testgyakorláson alapuló pszichoterápiás ülés
 • meditációban, spirituális gyakorlásban való erőteljes elmerülés

Milyen egyéb tüneteket sorolunk még a spirituális krízis fogalomkörébe a kundalini ébredésén kívül?

 • Sámánutazás, sámánbetegség /fizikai betegségtünetek is/
 • az egységtudat megtapasztalása, csúcsélmények
 • mediális képességek felébredése ( hangokat hall, képeket lát)
 • előző életekkel kapcsolatos élmények 
 • szellemi vezetők üzenetei és csatornázás
 • halálközeli élmények
 • megszállottság állapotai

Amennyiben felkészületlenek vagyunk a fentiek következményeivel kapcsolatosan, félelmetes helyzetben találhatjuk magunkat. 

Nézzük tehát a kundalini ébredés tüneteit.

Legdrámaibb jelei a krijáknak nevezett fizikai és pszichikai jelenségek. Ilyenkor a gerinc mentén felfelé áramló intenzív energiát, melegséget tapasztalhatunk, melyet erős remegés, görcsök és kígyózó mozgás kísér. Látszólag indokolatlan érzelmek, például szorongás, harag, szomorúság, vagy öröm és eksztatikus kitörések kerülhetnek felszínre és uralkodhatnak el a lélekben. Önkéntelen és gyakran irányíthatatlan viselkedés jellemezheti még ezt az állapotot. Fontos! Ha nem teljesen felkészülten és hirtelen éljük meg a folyamatot, esetleg fizikai betegségeink is vannak, akkor a kundalini ébredés erőteljes átalakító folyamata betegségeinket sem hagyja érintetlenül. Ilyenkor a tüneteink felerősödnek. A tisztulással kapcsolatosan megjelenhetnek új tünetek, kórképek is, melyek igazán drámai következményekkel járhatnak. Az orvosi praxis betegségekként kezeli ezeket a sokszor nagyon súlyos tüneteket, fontos, hogy ezekben az esetekben orvosi kezelést is kapjon az az ember aki így szenved. DE! Nem elegendő az orvosra bízni a gyógyulást. A felelősség felvállalása az állapot kialakulásában, a gyógyuláshoz vezető út legelemibb lépése. Ez a felvállalás megadja az erőt a továbblépéshez, ha ugyanis a felelősséget nem hárítjuk át teljesen, azaz elismerjük, hogy  szerepünk volt a helyzet kialakulásában, akkor a megoldásához szükséges erőt is megkapjuk általa. Ha én csináltam így akkor hatalmamban  áll másképp tenni. A megoldás nem egy utas. Kell az ember aki elszenvedi ezt az állapotot, kell az orvos aki szakértő segítséget nyújt a fizikai betegségek leküzdésében és kell egy ember vagy csapat, aki szakértően más szemmel tekint erre az állapotra és személyes odafigyeléssel, tapasztalattal a megoldás felé viszi a helyzetet.

Látható tehát, hogy fontos helyzetről van szó, mely tüneteit gyakran félrediagnosztizálják, így a kezelés is tévútra vihet. Pontosan kell azonosítani mikor beszélünk kundalini szindrómáról és mikor egyéb kórképekről.

A következő cikkben kibontom egyesével a tüneteket, elemzem a különböző helyzeteket és elindulunk a konkrét megoldások felé is.

Találkoztál a fentiek valamelyikével? SEGÍTSÉG KELLNE DE NEM TUDOD KIHEZ FORDULJ? HÍVJ BÁTRAN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .